Sym scootersSym scooter logo 2021

Sym scooters bestaat ruim 60 jaar en produceert per jaar bijna een half miljoen scooters. Sym is een van de grootste fabrikanten van scooters. Vooral de Sym Fiddle II scooter is heel populair in Nederland. Naast dat Sym 50cc benzine scooters produceert, produceert Sym ook elektrische scooters, bezorgscooters, quads en grote motorscooters. Lees meer over alle Sym scooters op deze pagina
 


Sym Mio scooterSym Mio scooters

De Sym Mio is een compacte scooter voor kleine bestuurders en is meer geschikt voor één persoon, dan voor twee personen. De Sym Mio scooter is voorzien van een modernen Euro5 injectiemotor en heeft een mooi digitaal dashboard.
 


Sym Fiddle II scooterSym Fiddle II scooters

De Sym Fiddle II is meeste populaire scooter van Sym in Nederland. De Sym Fiddle II is in veel kleuren leverbaar en is een stuk groter dan bijvoorbeeld de Sym Mio. Op de Sym Fiddle II kun je prima met twee personen zitten. Wel is de voorkant van het zadel is lager en is de afstand tot het stuur niet heel hoog. Ben je een lange bestuurder met een typisch Nederlands postuur, kom dan eerst de scooter even passen in de winkel. Zodat je zeker weet dat je niet met je knieen tegen het stuur komt. De Sym Fiddle II scooter is voorzien van een Euro 4 of Euro 5, elektronische carburateur motor. Dat is jammer, want een injectiemotor rijdt veel beter en is zuiniger. Van de Sym Fiddle IV gebruikt Sym, wel een moderne injectiemotor.
 


Sym Fiddle III scooterSym Fiddle III scooters

Naast de Sym Fiddle II, heeft Sym ook nog een Sym Fiddle III. Wat betreft motortechniek is deze scooter gelijk aan de Sym Fiddle II. Het verschil zit hem in led-dagrijverlichting in de richtingaanwijzers en een vlakker zadel, zodat langere bestuurders iets beter kunnen zitten. Omdat de Sym Fiddle II niet zo goed verkoopt, als de Sym Fiddle II, heeft Sym besloten om de Sym Fiddle III uit het assortiment te laten lopen en heeft men een nieuwe scooter geintroduceerd in 2021, de Sym Fiddle IV.
 


Sym Fiddle IV scooterSym Fiddle IV scooters

De Sym Fiddle IV is volledig nieuw ontworpen en in 2021 geïntroduceerd. Zowel in de koplamp als in het achterlicht is led-verlichting toegepast, waardoor je beter zichtbaar bent in het verkeer. De Sym Fiddle IV is wél voorzien van een moderne injectiemotor, maar is daarmee wel een stuk duurder geworden dan bijv. de Sym Fiddle II en III. Naast de beter motor met een lager brandstofverbruik en meer trekkracht, is de scooter ook voorzien van een USB-oplader, een digitaal dashboard en een anti-lift systeem. Het anti-lift systeem is mooi veersysteem en zorgt ervoor dat de scooter stabiel blijft tijdens het rijden. 
 


Sym Jet 14 scooterSym Jet 14 scooters

Het kenmerk van de Sym Jet 14 is een grotere body en een grotere wielmaat. Helaas is de voorkant van het zadel relatief gezien laag, ten opzichte van de achterkant van het zadel. Als je een doorsnee postuur hebt, rijdt dit prima. Ben je een lange bestuurder van 185 of groter, dan adviseren wij eerst even een proefrit te maken. Ook is de techniek van de Sym Jet 14 relatief gezien ook nog verouderd door de elektronische carburateur techniek. Wij vinden het erg jammer dat Sym geen injectiemotor beschikbaar heeft voor de Sym Jet 14, maar ook voor 2021 de ECS motor nog steeds inzet.
 


Sym Symphony ST scooterSym Symphony ST scooters

De grote wielen scooter van Sym, is de Sym Symphony ST. Deze scooter bevindt zich in het segment van de Piaggio Liberty en de Kymco People S. Waarbij de Piaggio en Kymco beide wel een moderne injectiemotor gebruiken, doet ook de Sym Symphony ST het helaas nog met een oude elektronische carburateur. Verder rijdt en zit de Sym Symphony ST scooter prima. Ook voor langere bestuurders en voor twee personen is deze scooter geschikt.
 


Sym Orbit III scooterSym Orbit III scooters

Een meer sportieve variant van de Sym, betreft de Sym Orbit III scooter. De Euro4 Sym Orbit III (uitlopend) maakt gebruik van een elektronische carbeurateur (ECS) techniek. Voor de nieuwe Sym Orbit III die voldoet aan de nieuwe Euro5 emissie eis heeft Sym gelukkig gekozen voor een moderne injectiemotor en hiermee verslaat de Sym Orbit III zijn concurrent de Kymco Agility wat betreft prijs en prestaties. 
 


Sym X-pro bezorgscooterSym X-pro bezorgscooters

Als concurrent van de gerenommerde Kymco Carry of Delivery bezorgscooter, biedt Sym een alternatief voor bezorgdiensten met de Sym X-pro scooter. In tegenstelling tot de Kymco bezorgscooter, is de Sym X-pro wél voorzien van een moderne injectiemotor. De Sym X-pro is te herkennen aan de vlakke stevige drager en betere schokbrekers om aan de veeleisende wensen van bezorgscooters te voldoen. De Sym X-pro scooter is extra stevig geconstrueerd en gebouwd om veel kilometers mee te kunnen rijden. Naast een benzine scooter, is de Sym X-pro ook als elektrische scooter leverbaar. Dat is natuurlijk helemaal ideaal, omdat een elektrische scooter nog betrouwbaarder is, er veel subsidie mogelijkheden zijn voor ondernemers en accu's laden veel goedkoper is dan benzine tanken.
 


Sym E1 X-pro elektrische bezorgscooterSym E1 X-pro bezorgscooters

Met de Sym E1 X-pro bezorgscooter is Sym klaar voor de toekomst. Minder onderhoud, lagere operationele kosten, duurzaam presenteren etc. Ja, dat willen bezorgdiensten die bij de tijd zijn. Helaas is de actieradius van de E1 Sym X-pro elektrische bezorgscooter niet groot. Maximaal haal je zo'n 30 km actieradius. Natuurlijk kun je extra accu's kopen en die wisselen, als de bezorger terug komt om zijn volgende bestelling op te halen. Wil je gelijk twee accu's en een extra oplader? Kies dan voor de Sym E2 X-pro bezorgscooter.
 


Sym E2 X-pro elektrische bezorgscooterSym E2 X-pro bezorgscooters

De opvolger van de Sym X-pro bezorgscooter! Nu geleverd met twee accu's en twee opladers, zodat er aan de lopende band bezorgingen gedaan kunnen worden. Zodra de bezorger terug is van zijn rit, dan wissel je de accu en kan je gelijk weer door. Altijd een accu op de zaak aan de oplader en de andere set in de scooter. Wil je meer informatie over alle voordelen van elektrische scooter rijden en over alle subsidie regelingen, neem contact op met onze verkoopadviseurs. Zij praten u graag bij en helpen u met uw aanvraag.
 


Waarom koop je een Sym scooter bij Scooterspot?

Met een Sym scooter ben je verzekerd van een kwalitatief goede en betrouwbare scooter. Zo geniet je van vele fijne ritten. Bij Scooterspot, dé scooterwinkel van Amsterdam, vind je een groot aanbod Sym scooters variërend in model, prijs en kleur. Ontdek onze scooters online of kom langs in onze scooterwinkel. Ons adres is Pilotenstraat 15 Amsterdam. Bij ons is het gratis parkeren voor de deur. De koffie staat klaar en een proefrit maken is mogelijk.
 


Kies voor een Sym scooter van ScooterspotShowroom scooterwinkel Scooterspot

  •  Alle Sym scooters in de showroom
  •  Showroom en werkplaats
  •  Maak een gratis proefrit!
  •  Naast kopen, is het ook mogelijk om in termijnen te betalen


> Ga terug naar boven

> Ga naar onze homepage 


FAILLISSEMENT  SCOOTERSPOT B.V.

Wilt u een vordering indienen?
Dan kunt u hiervoor contact opnemen met de curator:
wverberne@devos.nl

Heeft u andere vragen, bijvoorbeeld over de reparatie van uw scooter? Dan kunt u deze mailen naar info@scooterspot.nl

Vanwege het faillissement van Scooterspot zijn onze winkel en website gesloten.

Het is momenteel niet mogelijk om een scooter te kopen of om een reparatie te laten uitvoeren
.