Verzekering informatie


Scooterspot levert de scooterverzekering van ENRA. De meest complete en eenvoudig af te sluiten scooterverzekering van Nederland. 

Bij een schadevrij verleden begint u direct met 55% korting en na een aantal schadevrije jaren loopt de korting op tot 75%. Originele schadevrije jaren van een huidige verzekeraar, worden op basis van een verklaring van uw huidige verzekeraar meegenomen. Overstappen is dus ook snel en eenvoudig.

Bereken direct de kosten per maand 

WA dekking

Dekt de Wettelijke Aansprakelijkheid tot 5.000.000 euro bij letselschade en 2.500.000 bij materiële schade. Verzekert u tegen de schade die u een ander toebrengt en waar u aansprakelijk voor bent. Optioneel is een diefstal dekking.
 

Diefstal dekking

De WA verzekering kan worden uitgebreid met een diefstaldekking. Hiermee bent u ook verzekerd tegen diefstal van uw scooter of joyriding daarmee. De extra premie is afhankelijk van uw postcode en de waarde van de scooter. Uw scooter moet voorzien zijn van een ART-goedgekeurd scooterslot
 

Casco dekking

Deze dekking is de meest complete dekking van allemaal. Naast de bovengenoemde diefstal dekking bent u ook verzekerd tegen schade door plotseling van buienaf komend onheil aan de verzekerde scooter. De extra premie is afhankelijk van uw leeftijd, uw postcode en de waarde van de scooter. Voor snor - en bromscooters is maarliefst een jaar de nieuwwaarde volledig verzekerd. Pas in het tweede jaar begint de afschrijving.
 

Natura dekking bij diefstal - en cascoschade

De schade wordt altijd door de scooterdealer van de scooter hersteld en bij totaal verlies na een aanrijding (total loss) of diefstal van de scooter levert hij een vervangende scooter. ENRA betaalt de factuur tot maximaal het verzekerde bedrag, minus eventueel eigen risico en afschrijving indien van toepassing. Indien de schade niet wordt hersteld wordt 50% van het schade bedrag (minus eigen risico) vergoed.
 

Voordelen Scooterspot ENRA verzekering

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is de meest eenvoudige dekking. Deze kan uitgebreid worden met diefstaldekking of een Cascodekking (inclusief diefstal). Met deze laatste dekking is de scooter volledig verzekerd, ook bij schade die door de bestuurder zelf veroorzaakt is.

  • Wij verzekeren tegen poliswaarde en niet tegen dagwaarde. 
  • Het eerste jaar bent u verzekerd tegen de nieuwwaarde.
  • Alle accessoires zijn meeverzekerd tegen de volledige waarde. 
  • Gespecialiseerd in tweewielerverzekeringen en daarom vaak voordeliger.
  • Enra biedt een voordelige verhaalservice. Een verhaalservice houdt in dat Enra u helpt om schade die is veroorzaakt door toedoen van een ander verhaald wordt. Oftewel de schuldige aansprakelijk stellen. U wordt ontzorgt.
  • Als nieuwe klant begint u direct met een hoge no-claim korting van 55%.
  • Jongere bestuurders onder de 25 jaar zijn meeverzekerd! Indien er schade is ontstaan en de bestuurder van de tegenpartij jonger is dan de hoofdbestuurder, dan betaald u een extra eigen risico van €500,-. De jongere bestuurder is wel verzekerd.Gratis is uw scooterhelm meeverzekerd en hulpverlening
Wat voor dekking u ook kiest, u bent altijd gratis verzekerd voor schade aan uw helm na een verkeersongeval tot maximaal 70 euro. Bovendien biedt elke dekking gratis recht op hulpverlening na een ongeval met de scooter of diefstal van de scooter. Ook buiten de eigen woonplaats of die van de bestuurder. Deze dekking is van kracht in Nederland.


Voordelige verhaalservice
Ook voordelig, is de verhaalservice. Gedurende de looptijd van de verzekering bent u bij de scooterverzekering verzekerd voor het deskundig verhalen van personen zaakschade op een schuldige na een verkeersongeval in Nederland. Verhaalkosten kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Dit is een must have.
 | Meer