Scooter kopen! Wat is het 5 stappenplan?

Scooter kopen! Wat is het 5 stappenplan?

Aankopen met een hoge impact vereisen een grondige aanpak. Want je wil achteraf geen spijt hebben van je genomen beslissing. Of je nu een televisie koopt, een huis, een koffie apparaat of een scooter het komt allemaal neer op een grondige voorbereiding alvorens je tot aankoop overgaat. En daarbij speelt de keuze van de leverancier of dealer en het merk een cruciale rol. Je wilt tenslotte een goede service en betrouwbaarheid. Maar ook je persoonlijke smaak is van belang. Kleurstelling, design en accessoires kunnen daarbij van grote invloed zijn. Maar ook aspecten als duurzaamheid en kosten van gebruik worden steeds belangrijkere aankoop criteria. Bij het scooter kopen kan je daarom het beste deze vijf stappen doorlopen.

Stap 1: Gebruik online channels om je te oriënteren bij scooter kopen

Ik zie je denken, dit is toch een open deur? Ja, dat klopt. Maar het is niet altijd een vanzelfsprekendheid. En ook online heb je veel mogelijkheden om je goed voor te bereiden. Type daarom niet alleen een zoekterm als scooter kopen in bij Google. Maar ga ook gespecialiseerde accounts, hashtags en groepen volgen op Instagram en Facebook. En YouTube biedt geweldige review, how to en unboxing video’s van allerlei merken en types. Pas daarom een multichannel benadering toe als je online bezig bent met scooter kopen.

Stap 2: Een traditionele scooter kopen of een elektrische scooter kopen?

Dit is een vraagstuk die meer en meer kopers hebben. En realiseer je goed dat (lokale) wetgeving belangrijk kan zijn bij deze afweging. Veel gemeenten gaan de komende jaren stringentere richtlijnen hanteren als het gaat om duurzaamheid voor bromfietsen, snorfietsen en scooters. En dan is het vervelend als je een traditionele scooter hebt aangeschaft en blijkt dat je er in jouw gemeente niet meer mee mag rijden. Daarnaast is het ook een economische afweging. Want opladen is goedkoper dan tanken. Het gaat te ver om alle aspecten in deze blog te beantwoorden. Wil je meer weten over dit onder werp lees dan onze blog Waarom een elektrische scooter kopen; https://www.scooterspot.nl/blog/waarom-een-elektrische-scooter-kopen

Stap 3: Een scooter kopen; welk merk en welk type?

De Vespa is de meest verkochte scooter in Nederland. Maar dit trendy merk kent ook een stevig prijskaartje. En is bovendien een van de meest gestolen scooters en wordt ook zelden teruggevonden. En scooter diefstal komt helaas veel voor. (https://www.scooterspot.nl/scooter-diefstal). Er zijn ook trendy huismerken van scooter dealers. Deze zijn vaak 40-60% goedkoper dan de Vespa en bieden veel voordelen omdat scooter dealers op basis van jarenlange ervaringen zelf de scooter hebben samengesteld. En weten wat belangrijk is voor de klant. En ze weten dat design en een ruime keuze aan accessoires, zoals mooie lederen zadels, de scooter tot in de perfectie afmaken. Verdiep je dus in alle beschikbare merken en kies niet lukraak het merk dat je het meeste ziet of het beste kent.

Stap 4: Kies de juiste dealer voor je scooter kopen. De 5 belangrijkste criteria!

Wat is nu de juiste dealer? Wij zijn van mening dat die moet voldoen aan deze criteria; 1) het geven van een professioneel en eerlijk advies. 2) het bieden van een uitstekende service met vakkundig werkplaats personeel. 3) een showroom met veel verschillende merken, types en uitrustingen zodat je jouw droom scooter in het echt kan zien. 4) een ruime voorraad van nieuwe scooters zodat jij snel de weg op kan met jouw nieuwe aanwinst. 5) een magazijn met ruime onderdelen voorraad zodat jouw scooter dezelfde dag bij service weer kan worden opgehaald of thuis gebracht. Als je online op zoek gaat naar een dealer, nadat je jouw voorbereidingen hebt gedaan, dan is het goed om deze 5 criteria toe te passen als je een of meerdere potentiele dealers selecteert om te gaan bezoeken.

Stap 5: Scooter kopen; bezoek de scooter dealer, ga proefrijden en kies de juiste accessoires.

De 5 criteria van stap 4 kan je het beste toetsen door de dealer te bezoeken. Alleen dan kan je ervaren en met eigen ogen zien of deze dealer echt bvoldoet aan jouw criteria. En zo kan je ook ideeën opdoen over de mogelijke uitrusting. Want er staan altijd scooters in de showroom en scooters van klanten die aflever klaar zijn en die jou een beeld schetsen van alle design mogelijkheden. En vaak kan je ook een proefrit maken zodat je kan ervaren of het door jou gewenste model jou veel rijplezier gaat opleveren. Als laatste punt willen wij je op het hart drukken om de juiste accessoires te kiezen en hier advies over te vragen. Want sommige veiligheidsaccessoires zijn van invloed op je verzekering premie en reduceren de kans op scooter diefstal.

Bonustip!

Een goede voorbereiding is het halve werk. En ben je nog aan het sparen voor je nieuwe scooter neem dan de bonustip in overweging. Er zijn namelijk ook scooterdealers die scooter kopen mogelijk maken door jou een financiering aan te bieden. En zo kan je toch sneller jouw droom laten uitkomen.

Veel succes gewenst met je aankoop voorbereidingen.

> Ga terug naar de home page
 
  Edwin Jongsma     11-07-2022 11:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.