Waarom een elektrische scooter kopen?

Waarom een elektrische scooter kopen?
Nu steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto en de Tesla modellen en andere merken in grote getalen verkocht worden, zien we de vraag naar de elektrische scooter ook hard groeien. Enerzijds vanuit het gemak en kosten oogpunt om niet meer voor brandstof tanken te betalen. Maar veel belangrijker, het besef dat een schonere en betere wereld begint bij jezelf. Eerlijkheid gebiedt het natuurlijk wel om te concluderen dat door de (lokale) overheid opgelegde milieu normeringen vaak het juiste zetje in de rug geven. Maar zijn er naast de milieu argumenten ook nog andere argumenten? Waarom is de investering in een elektrische scooter een verstandige keuze?

De milieu wetgeving en de elektrische scooter
Laten we als eerste beginnen met de milieu wetgeving en de veranderingen die gaande zijn. Als voorbeeld beschrijven we de milieuzone voor brom- en snorfietsen in Amsterdam. Sinds 1 Januari 2018 geldt deze milieuzone in de hoofdstad van Nederland. Deze richt zich op brom- en snorfietsen met een 2takt of 4takt motor met een DET (Datum Eerste Toelating, zie uw kentekenbewijs) van voor 1 Januari 2011. Een scooter van voor die datum mag niet meer in de bebouwde kom rijden. Vanaf 1 januari 2025, vastgelegd in het plan schone lucht, heeft de gemeente Amsterdam zelfs het voornemen om alleen nog de elektrische scooter in de bebouwde kom toe te laten. En zo heeft iedere gemeente haar eigen beleid en minimale beleidseisen die vanuit Den Haag worden opgesteld en vastgelegd. Grote steden lopen daarin vaak voorop en de rest volgt dan vanzelf. Ben je van plan om een scooter te gaan aanschaffen en wil je het risico ontlopen dat jouw brandstof scooter in jouw gemeente in de komende jaren misschien wordt geweerd dan is het een verstandige keuze om direct voor de elektrische scooter te kiezen. En zo voorkom je een mogelijke miskoop. Kijk hier voor meer informatie van de Gemeente Amsterdam 

Wat zijn nog meer voordelen van de elektrische scooter?
Niet alleen vanuit het oogpunt milieu is de elektrische scooter een logische keuze. Er zijn namelijk nog meer voordelen. Laten we beginnen met het kosten voordeel. De kosten van tanken en elektrisch laden spreken voor zich. Hoe groot is dat voordeel? Uiteraard hangt dat af van het aantal kilometers die je rijdt. Maar je praat al snel over honderden euro’s. Een ander voordeel is de betrouwbaarheid. Een elektrische scooter heeft namelijk een motor die vele malen eenvoudiger en goedkoper is om te onderhouden. Wat resulteert in 95% minder onderhoud en 95% minder storingen ten opzichte van de traditionele brandstof scooter. Per saldo gaan je maandelijkse lasten een behoorlijk stuk omlaag. Deze financiële voordelen gecombineerd met altijd starten en een stillere motor maken de investering voor een elektrische scooter een slimme keuze.

Zijn er ook nadelen aan de elektrische scooter?
Ja! Het opladen van de accu kost meer tijd dan het tanken van brandstof. De keerzijde is wel dat je overal waar een stroompunt is opladen mogelijk is. Gewoon thuis, in de schuur of in de garage. Terwijl je ligt te slapen. Ook speelt de actieradius een rol. Dit is het aantal kilometer dat je kunt rijden op een elektrische scooter met een vol geladen accu. Het is belangrijker dan bij een brandstof scooter om zorgvuldiger te plannen en de elektrische scooter te kiezen met de juiste actieradius voor jouw rij afstanden. Onze ervaring en die van onze klanten is dat je dit snel onder de knie hebt en het een tweede natuur wordt. Ja! Ook de aanschafprijs is hoger dan een brandstofmodel. Maar daar tegenover staat een aanzienlijke besparing op de kosten van brandstof en onderhoud. Kortom, het is belangrijk om vanuit de voor- en nadelen voor jou de beste keuze te maken. En het grote aanbod in de wereld van de elektrische scooter maakt het soms lastig om door de bomen het bos nog te zien.
 

Wil je hulp hebben bij deze afwegingen?
En weten wat jouw maandelijkse besparing is op brandstof en onderhoud ten opzichte van de hogere aanschafprijs? En welke actieradius en merk elektrische scooter het beste past bij jouw rijafstanden? Neem dan vrijblijvend contact met ons via 020-4080850 of bekijk onze website pagina over de elektrische scooter en onze modellen hier.
  Edwin Jongsma     06-02-2022 19:17     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Dennis Sluimer -  06-02-2022

Mooi artikel Edwin! Dank je wel.