Scooter diefstal! 3 tips om de kans op Scooter diefstal te reduceren
De scooter in zijn algemeenheid is een gewilde prooi voor dieven. Jaarlijks worden er ongeveer zo’n 15.000 brom- en snorfietsen gestolen. De meest gewilde scooter producent voor dieven is Piaggio. En het spreekt voor zich dat hun merk Vespa daarbij het populairst is. Vooral de Vespa van het merk Piaggio is gewild. Ongeveer 40% van alle scooter diefstallen is van de merken groep Piaggio. En slechts 25% wordt teruggevonden. Heb jij een scooter van dit merk of ben je van plan er een aan te schaffen dan is dit artikel voor jou extra interessant.

Tip 1: Sloten, sloten en nog eens sloten en vertraag scooter diefstal

Net als bij een huis geldt ook voor een scooter dat je diefstal kan vertragen of bemoeilijken door het de dief zo lastig mogelijk te maken. Dat betekent dat je nooit moet besparen op het gebruik van zoveel mogelijk sloten. Met de juiste goedkeuringen. Maar dan kan je scooter adviseur alles over vertellen. Je scooter met sloten vast zetten aan andere objecten zoals een lantaarnpaal, hek en of boom kan daarbij extra helpen. Maar voorkom je met sloten een diefstal? Nee, helaas niet! Je kan het vertragen en bemoeilijken maar nooit voorkomen. Enkele voorbeelden van sloten zijn; kettingslot (bij voorkeur minimaal 2), stuurslot, schijfremslot, beugelslot. Belangrijk is dat je sloten ART3 goedgekeurd zijn. En wat voor sloten geldt, geldt uiteraard ook voor je alarmsysteem.

Meer weten over sloten en de kosten? https://www.scooterspot.nl/accessoires/beveiliging-en-sloten

Tip 2: Denk ook aan je thuis beveiliging en reduceer scooter diefstal

Denk niet dat je onderweg of in de stad het grootste risico loopt op scooter diefstal. Ook thuis in je eigen vertrouwde omgeving loop je risico op scooter diefstal. Omdat je de scooter voor de deur hebt laten staan en niet goed op slot hebt gezet. Of omdat de scooter diefstal liefhebbers bij je inbreken en de scooter uit de garage en of schuur meenemen. En dan blijkt vaak dat de scooter niet op slot stond. Hoe kan je het voorkomen? Nooit 100%, maar ook hier geldt dat je het kan ontmoedigen en vertragen. Denk zowel binnen als buiten om een muuranker of vloeranker te bevestigen en daaraan je scooter op slot te zetten. Als je scooter buiten staat dek de scooter dan af met een hoes. En zorg voor een camerasysteem. Beveiligingen waarvan inmiddels bewezen is dat ze helpen om scooterdiefstal te ontmoedigen en reduceren. Maar zonder 100% garantie.

Tip 3: Scooter diefstal dagwaarde uitkering voorkomen? Neem GPS tracker van Scootsecure of Loqater.

Als je tips 1 en 2 hebt opgevolgd en je krijgt dan nog de deksel op je neus met een scooterdiefstal. En je scooter wordt niet teruggevonden. Je verzekeringsmaatschappij keert de dagwaarde uit. En je gaat zo voor honderden euro’s het schip in. Een scenario wat denkbaar is. Zeker voor eigenaren van een Piaggio en of Vespa. Hun scooters worden zelden teruggevonden na een scooterdiefstal. Kan je dit voorkomen? Bijna, op slechts 2% na. Hoe dan? Met een GPS tracker systeem in combinatie met snel handelen vanuit een meldkamer. Wij adviseren de GPS tracker van Scootsecure of Loqater. Beiden hebben als voordeel dat er een meldkamer abonnement kan worden afgesloten. De GPS tracker aanschaffen kan ook nog een premie voordeel opleveren bij het afsluiten van je verzekering. Met GPS tracker worden gemiddeld 98% van alle scooter diefstal gevallen opgelost. De kans dat je te maken krijgt met een dagwaarde teleurstelling is daarom zeer klein.

Geïnteresseerd in een GPS tracker? https://www.scooterspot.nl/accessoires/loqater

In je overwegingen om scooter diefstal te ontmoedigen en de kans er op te reduceren heb je een aantal cruciale tips ontvangen. Bezuinig vooral niet op de aanschaf van accessoires die jou helpen de kans op scooter diefstal te reduceren. Vraag aan je scooter specialist om een gedegen advies. En ben je geschrokken van de diefstal cijfers en terugvind percentages van de merken Piaggio en Vespa, realiseer je dan dat er alternatieve merken zijn met dezelfde look and feel en rijk assortiment aan modieuze accessoires. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Santini scooter. Ons huismerk met een geweldige prijs prestatie verhouding en een ruime keuze in accessoires om jouw Santini te personaliseren.

Klik hier voor Santini: https://www.scooterspot.nl/santini

> Ga terug naar de home page
 
  Edwin Jongsma     26-03-2022 11:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.