Verzekering Scooter

In Nederland ben je verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. In een landelijk systeem wordt geregistreerd welke scooter op jouw naam staat en wordt geregistreerd of de scooter wel of niet verzekerd is!

Heb jij een scooter op jouw naam staan, maar geen verzekering dan ontvang je van de RDW een boete. De boete bedraagt per 1-1-2018 €310,-

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de schade die jij aan andere personen toebrengt of aan andere voertuigen toebrengt, maar dekt niet de schade aan jezelf of aan jouw eigen scooter.

Er zijn verschillende extra mogelijkheden bovenop een WA-verzekering. De twee meest voorkomende zijn:
WA Diefstal en WA Casco.
WA-diefstal heeft als toevoeging dat deze ook dekking heeft als je scooter gestolen wordt.
WA Casco (in de volksmond allrisk) heeft naast WA en diefstal ook dekking op schade aan jezelf en je eigen scooter.
Let op: zorg ervoor dat je een bevestiging hebt dat je scooter verzekerd is voordat je de weg op gaat.

Ik gebruik mijn scooter (tijdelijk) niet meer of ik ga lang op reis
In dit geval mag de scooter laten schorsen. Tijdelijk wordt dan de premie stopgezet. Je scooter moet binnen staan en mag absoluut niet op de openbare weg staan.

Mijn scooter rijdt toch niet meer, mag ik mijn verzekering stopzetten?
Nee, dat mag niet. Zolang de scooter bij de RDW geregistreerd staat op jouw naam, heb jij een wettelijke verzekeringsplicht. Wel mag je hem binnen zetten en schorsen.
Total loss, mag ik mijn verzekering beëindigen?
Nee, dat mag niet. Zolang de scooter bij de RDW geregistreerd staat op jouw naam, heb jij een wettelijke verzekeringsplicht. Je mag je scooterverzekering stopzetten als je een vrijwaring hebt gehad van ons of van het sloopbedrijf.


| Meer