Mijn scooter start niet goed of start niet als het koud is.

Wat moet je doen als je scooter niet goed start?

1. Controleer of er voldoende benzine in je scooter zit. Ondanks wat de eventuele benzinemeter aangeeft. Die kan stuk zijn. Dus draai de tankdop eraf en kijk naar binnen in je tank.

2. Zorg ervoor dat je zijstandaard volledig ingeklapt is. Deze startbeveiliging voorkomt dat de zijstandaard de grond raakt als je door de bocht gaat. Heb je een Sym scooter, zorg dan dat het gele knopje in de buddybak op un-lock staat. Ook dit is een startonderbreker.

3. Kijk of de sleutel correct in het contactslot zit en zorg ervoor dat de sleutel contact maakt. Dus naar rechts gedraaid is.

Meestal zie je de tellers of verlichting van het dashboard reageren als je contact maakt. Test ook of je toeter het doet. Gebeurt er niets dan is er mogelijk een probleem met je accu. Sla stap 4 tot 7 over, en ga direct naar stap 8.

Bovenstaande uitgevoerd? Oke, dan gaan we nu proberen te starten met enkele tips.

4. Draai nu eerst een aantal maal de gashandel naar beneden open, zonder op de startknop te drukken of je linkerrem in te knijpen. Geef als het ware droog gas. Als het goed is hoor je steeds een klikje. Herhaal deze handeling een keer of 5 tot 10.

5. Knijp nu je linkerrem in en druk met je rechterduim op de startknop, zonder gas bij te geven. Laat de linkerrem en de startknop pas los, als je scooter gestart is.

Lukt dit ook niet?

6. Herhaal stap 5, maar knijp nu je rechterrem in, in plaats van je linkerrem en druk op de startknop. Laat je rechterrem pas los als de scooter gestart is.

Lukt dit ook niet?

7. Herhaal stap 4 en direct erna stap 5 nogmaals en geef ditmaal een heel klein beetje gas bij tijdens op de startknop te drukken. Zodra hij aanslaat, dan iets meer gas erop.

Lukt dit ook niet?

Mogelijk geeft je accu te weinig stroom of is je accu stuk.
8. Zet je scooter op de middenstandaard. Klap je kickstartpedaal uit.
Ga nu links van je scooter staan. Zet je linkerbeen op de grond. Houd je linkerhand aan je linkerhandvat vast en je rechterhand aan je rechterhandvat vast of de buddygrip. Zet je rechtervoet op het kickstartpedaal en trap met je rechtervoet het kickstart pedaal een aantal maal naar beneden, waarbij je voet contact houdt met het pedaal. Doe dit in een vloeiende, snelle en krachtige beweging. Geef tijdens het kicken af en toe een heel klein beetje gas bij.

Lukt het niet na 5 tot 10 maal kicken?

Echt geen resultaat? Jammer, maar dit geeft niet. Je hebt nu alles goed geprobeerd. Neem contact op en wij halen je scooter op voor een technische inspectie. Wij kunnen je een leenscooter aanbieden, terwijl wij je scooter weer in orde maken. Bel direct 020-4080850.

TIP: Als je voornemens bent om je scooter een aantal weken niet te gebruiken, haal dan de pool van je accu los. Ook bouwen wij speciale accu op- en ontladers in. De acculader houdt de accu van je scooter op peil. Het enige wat je nog hoeft te doen is de stekker in het stopcontact doen. De connectie wordt keurig weggewerkt in de buddybak van je scooter.