Onderhoudsbeurt of service beurt voor je scooter

Jouw scooter heeft van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt of een servicebeurt nodig, om in goede conditie te blijven. In het onderhoudsboekje van je scooter staan de onderhoudsintervallen. Oftewel de onderhoudsperiode uitgedrukt in staffels van gereden kilometers of na het verstrijken van een bepaalde tijdsduur.

Waarom een onderhoudsbeurt of een servicebeurt?
De fabrieksgarantie kan komen te vervallen, onderdelen kunnen onnodige slijten en uiteindelijk kan je scooter zelfs stuk gaan. Houd je daarom keurig aan de voorschriften van het onderhoudsboekje en breng je scooter enkel en alleen voor onderhoud naar de officiele dealer. Alleen een officiele dealer van jouw merk scooter, heeft gediplomeerde vakmensen in huis, originele fabrieksonderdelen, kan een garantieclaim uitvoeren bij de importeur en heeft diagnostische uitleesapparatuur in huis. Geef je scooter daaom altijd een professionele servicebeurt bij een echte dealer en laat je onderhoudsboekje afstempelen.

Wanneer heeft mijn scooter een eerste onderhoudsbeurt nodig?
Gemiddeld 300 tot 500 kilometer na aanschaf. Tijdens een eerste beurt wordt de motorolie en de transmissieolie vervangen. Eventuele vuiltjes en metalen affabriek worden worden met de motorolie en transmissieolie mee afgetapt. De speling van de kleppen wordt gecontroleerd en de carburateur wordt nauwkeurig afgesteld. Na de servicebeurt rijdt je scooter zuiniger en zal er veel minder slijtage ontstaan door het preventief vervangen van de inloopolieen.

TIP: Breng je scooter alleen naar de officiele dealer. Kijk op www.vespadealers.nl of op www.piaggiodealers.nl