Scooterspot Nieuws

Regelgeving scooter Amsterdam

Wij krijgen bij Scooterspot dagelijks de vraag hoe het nu zit wat betreft de regels in Amsterdam voor scooters.
Om dit helderder te maken hebben we dit hieronder duidelijk uiteen gezet!

Er zijn eigenlijk drie verschillende wijzigingen in de regels die doorgevoerd zijn of nog moeten worden waar over gesproken wordt:

 • De milieu zone: Die houdt in dat alle scooters met een datum eerste tenaamstelling van voor 2011 de stad niet meer in mogen. Een uitzondering wordt gemaakt voor vier takt scooters die voor het eerst te naam gesteld zijn in 2008, 2009 of 2010. Hier is een uitstel voor aan te vragen. Voor alle andere scooters die ouder zijn geldt dus dat je er niet meer mee binnen de ring van Amsterdam mag rijden. Alles nieuwer dan 2011 is dus geen enkel probleem.

 • De euro 4 regeling: scooters die nieuw geproduceerd worden moeten minimaal een euro 4 goedgekeurde motor hebben (dit heeft betrekking op de uitstoot). Deze regeling geldt overigens landelijk. Alles wat nog een euro 2 of 3 motor heeft en in voorraad staat bij dealers mag nog wel verkocht worden en dus ook gewoon mee gereden worden, maar op is op.

 • Snorscooter naar de rijbaan: De gemeente Amsterdam communiceert al een tijdje dat de snorscooter naar de rijbaan moet met een helm op. Echter is dit al meerdere keren uitgesteld en wij vragen ons ook af hoe dit dan toegepast wordt. Alle snorscooters komen dan op de rijbaan  met 25km per uur tussen de auto’s. Het gekke is dat als je bijvoorbeeld in Amstelveen woont waar je gewoon zonder helm mag rijden, en je rijdt naar de Amsterdam dan moet je ineens een helm op. Daarbij zorgt het voor zeer gevaarlijke situaties als er 25km gereden wordt tussen de (vracht) auto’s. Het laatste nieuws is dat het is uitgesteld tot het voorjaar van 2019 (wat eerst nog voorjaar 2018 was) maar wij moeten het zoals gezegd eerst nog maar eens zien.

  
Ook wordt ons vaak gevraagd of men nu een snorscooter of juist een bromscooter zou moeten kopen. Ons antwoord is:
 Een bromscooter met helm is altijd veiliger dan een snorscooter zonder helm

 • Indien je toch liever een snorscooter wil kopen heb je dus kans dat er in de toekomst iets in de regelgeving verandert, of je dat risico wil nemen is echt ter eigen afweging.

 • Zoals eerder gezegd kunnen wij niet aangeven of en wanneer er iets veranderd. Wel dat het al meerdere keren uitgesteld is.

 • Omkeuren van 25km naar 45km kan maar je scooter moet dan apart gekeurd worden bij de RDW in Lelystad. Indien wij de snelheid van de scooter moeten aanpassen en heen en weer moeten naar Lelystad plus de kosten van de keuring zit je al snel aan een rekening van boven de €500. De scooter buiten Amsterdam verkopen of inruilen is dus een betere keuze.

 
We hopen dat dit meer duidelijkheid verschaft over de regelgeving omtrent scooters in Amsterdam!
 
Ciao,
 
Team Scooterspot

Piaggio Prijswijziging

Prijswijziging Piaggio per 1 januari 2017     

Beste bezoeker,

Per 1 januari 2017 heeft Piaggio haar prijzen gewijzigd van scooters en motorscooters. Scooterspot heeft dit per direct op de site aangepast.

Mocht u nog vragen hebben kunt u ons altijd mailen of bellen.
Tel: 020-4080850
E-mail: info@scooterspot.nl

Scooterspot team

Wijziging advertentieprijzen Scooterspot website.

Foto

Advertenties voor nieuwe of gebruikte motorfietsen/scooters moeten voortaan de all-in prijzen bevatten volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
 
De Autoriteit Consument en Markt heeft algemene regels opgesteld voor advertentieprijzen van consumentenproducten, omdat consumentenorganisaties bij de ACM hadden geklaagd dat er te vaak bijkomende kosten zijn bij de aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe scooter.
Het gaat om kosten waar je als klant niet omheen kan, maar die niet in de geadverteerde prijs zijn verwerkt, veelal ‘kosten rijklaar maken’ genoemd. Deze kosten zijn in de ogen van de ACM ‘niet vermijdbaar’ en moeten daarom in de geadverteerde prijs worden opgenomen. Volgens de ACM zijn niet vermijdbare kosten alle kosten die nodig zijn om te zorgen dat een klant met een auto of motorfiets rijdend de showroom kan verlaten.
 
Alle prijzen op de Scooterspot website zijn vanaf nu ingesteld op All-in prijzen
 
Bron: www.bovag.nl

Aankoopkeuring tweedehands scooter

Foto
Aankoopkeuring tweedehands scooter.
 
Bent u van plan om een tweedehands scooter aan te schaffen en wilt u meer duidelijkheid over de staat van uw scooter, maak dan een afspraak bij onze werkplaats
Wij geven u een uitgebreid overzicht van de technische staat van de scooter
En de eventuele gebreken aldaar, maar ook een prognose van eventueel te verwachten kosten om de scooter te herstellen conform eisen importeur.
 
Wij controleren de scooter bij een aankoopkeuring op de volgende punten:
 
 • Framenummer en registratie van voertuig.
 • Elektrische installatie De elektrische installatie wordt beoordeeld op het juist functioneren en de conditie van de accu, laadspanning, en verlichting.
 • Frame /rijwielgedeelte worden visueel op roest beoordeeld.
 • De motor wordt visueel beoordeeld en doormiddel van een proefrit beoordeeld op prestatie en op aanwezigheid van ongewone geluiden wat eventueel kan duiden op slijtage.
 • De stuurinrichting word nagezien op speling en slijtage van de lagers en voorvering.
 • Het rijwiel gedeelte met betrekking tot de banden word beoordeelt op overmatige slijtage en profieldiepte en ongewone beschadigingen.
 • Het rijwiel gedeelte in het algemeen alle draai en scharnierpunten en vering worden beoordeeld op overmatige slijtage. De werking van de schokdempers wordt tevensbeoordeeld tijdens de proefrit. Hierbij geldt een maatstaf voor het gemiddelde weggedrag van het betreffende merk en type scooter.
 • De remmen worden beoordeeld op een goede werking en slijtage ervan, Tevens kijken wij ook de remleidingen en kabels na (indien aanwezig) ,op lekkage en slijtage.
 • Wij meten de uitstoot van uw scooter.
 • Als het voertuig is voorzien van comfort- en veiligheidsmanagementsystemen, worden deze uitgelezen op foutcodes voor zover de benodigde gegevens hiervoor door de fabrikant beschikbaar zijn gesteld en voor onze testsystemen toegankelijk zijn.
 
Een complete aankoop keuring kost 50euro, Het geeft u wat meer zekerheid over de technische staat van een tweedehands scooter.
 

Check check wintercheck!

Van 7 tot en met 14 november kunt u met uw scooter naar Scooterspot komen voor een uitgebreide check up op 20 punten voordat we de koude winter in gaan.
De wintercheck kost €9,95 en u krijgt er gratis een kaartje bij voor de motorbeurs Utrecht of de autosalon in Brussel!
Voor reserveringen mail ons op: werkplaats@scooterspot.nl
De wintercheck geldt voor scooters van deze merken: Piaggio, Vespa, Aprilia en Gilera en alleen bij officiële dealers.
Foto

Vespa 946 Giorgio Armani


In samenwerking met het beroemde italiaanse modemerk Giorgio Armani heeft Vespa een zeer exclusieve uitvoering van de 946 ontwikkeld. Het project is tot stand gekomen ter ere van de honderdertigste verjaardag van Piaggio/Vespa. De Vespa 946 is op zich zelf al een ontzettend exclusieve scooter maar met de hulp van het Armani design team is de Vespa 946 nog bijzonderder geworden. Hij is uitgevoerd in het matzwart met een donkerbruin lederen zadel en ook de chroomelementen zijn van een speciale kleur voorzien. Het rijdende kunstobject wordt afgemaakt door de subtiel geplaatste Emporio Armani logo's. De prijs weten wij nog niet maar we weten wel dat hij in Nederland te bestellen is. En laten wij nou net de enige officieele 946 dealer van Nederland zijn..

Vespa 946 Giorgo Armani

Scomadi bij Scooterspot!

Vanaf nu hebben wij drie fonkelnieuwe Scomadi TL50’s bij ons in de showroom staan. Sco wie zeg je? Scomadi is een nieuwe naam in de scooterwereld maar wel eentje met de nodige ervaring. Maar liefst tien jaar lang werd er in Engeland aan de product ontwikkeling gewerkt en nu is de tijd rijp voor de lancering van de TL 50. Het ontwerp doet denken aan de oude Lambretta uit Italië dus met de retrolooks zit het wel goed bij Scomadi. We hebben er ook al even op gereden en wat opvalt is dat het bochtenwerk uitermate goed te doen is met deze scooter. Een minpuntje is de bergruimte onder het zadel maar daarentegen heb je die dan wel weer voorin onder het stuur.

De prijs van deze nieuwe blikvanger is erg vriendelijk voor een scooter die zoveel te bieden heeft namelijk €1799,- inclusief btw. (ex kenteken en afleverkosten)

Wil je een proefrit maken? Wij hebben vanaf nu een demo scooter voor je klaar staan!

Foto

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief...

Nieuwe Vespa Sprint S matgrijs te bekijken in onze showroom en Nu Leverbaar!!!

Aan het einde van ieder jaar wordt in Milaan de Eicma georganiseerd en hier worden alle nieuwe modellen en kleuren van Vespa en Piaggio gepresenteerd. De Eicma is in volle gang maar wij willen u alvast het heetste nieuws brengen!

Vespa Sprint S

De nieuwste uitvoering van de Vespa Sprint heet simpelweg de S. Deze benaming brengt zoals hij al doet vermoeden heel veel extra sportiviteit met zich mee. De kleur kennen we nog van de Vespa S sport en de Vespa GTS super sport, namelijk Grigio Titanio! De velgen zijn voor deze uitvoering zwart gemaakt met een zilveren velgrand en uiteraard mogen de Speciale Sprint S badges niet ontbreken! We hebben deze mooie Vespa's nu volop in voorraad. 

25-03-2014 Vespa Sprint 2014 - Opvolger Vespa S bekend gemaakt

Liefde op het eerste gezicht? Ja!

De nieuwe Vespa Sprint is een hele fraaie uitvoering van Vespa. Dikkere en grotere wielen, standaard een interieur in kleur, een markante koplamp en volop sportieve details. Rond 5 april verwacht in de showroom van Scooterspot Amsterdam. Reserveer alvast jouw Sprint.


 

05-11-2013 Video Vespa Primavera

DE NIEUWE VESPA PRIMAVERA IS OFFICIEEL BEKEND GEMAAKT

Leverbaar in zes kleuren. De nieuwe Azzurro Marechiaro blauw en Creta Senese bruin, zijn toegevoegd aan de bestaande kleuren Blu Midnight blauw, Rosso Dragon rood, Nero Vulcano zwart en Montebianco wit.

Er is keuze uit vier motoren. Twee 50cc varianten, een 125cc en een nieuwe 150cc motor. De laatste twee zijn voorzien van de gunstige 3 kleppen motor met elektronische injectie.

Kenmerken zijn verder een beter ergonomie. De stalen body is niet alleen vernieuwd maar ook behoorlijk gegroeid. De wielbasis, wielmaat en het zadel zijn groter geworden. Ideaal voor langere bestuurders en passagiers.


INTRODUCTIE VIDEOLED dagrijverlichting, richting aanwijzers, achterlichten en een nieuwe digitaal verlicht display zorgen voor een moderne uitstraling en extra veiligheid.

Naast natuurlijk de introductie van de Primavera scooter, introduceert Vespa gelijk een volledige lijn aan accessoires. Origineel en bijpassende windschermen, koffers, dragers en binnenkappen in kleur van de carrosserie.

Bekijk de komende dagen onze website voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.


HOE MAAKT VESPA JOUW NIEUWE VESPA. BEKIJK DE VIDEO.


 

04-11-2013 Vespa Primavera scooterMorgen pas officieel? Nu al op Scooterspot. Lees meer...

Vespa Primavera official

20-08-2013

Met nieuwe en vooral unieke custom Vespa scooters

12-04-2013 Nieuwe modellen en kleuren 2013 zijn binnen

Nu in de showroom de Piaggio Liberty scooters in de kleuren Nero Universo, Bianco Pastello en Blue Oceano. De Piaggio Liberty scooters zijn nu ook als viertakt snorscooter leverbaar.

Per direct is de Piaggio Zip leverbaar in de nieuwe kleur Midnight Blue.
Leverbaar als bromscooter en als snorscooter.

Ook de nieuwe kleur Vespa LX Touring Grigio Apuano is binnen.
Wat een beauty.

Kom nu kennis maken met de nieuwe scooters van 2013.

03-03-2013 Nieuwe kleuren Vespa scooters

Vandaag is bekend geworden dat er een aantal nieuwe kleuren toegevoegd gaan worden aan het gamma van Vespa. 

De Vespa LX gaat standaard leverbaar worden in de kleur Nero Abisso (matzwart) en in de kleur Grigio Titanio (matgrijs). Voor de Vespa S waren deze kleuren al beschikbaar in het kleurengamma. Uniek de nieuwe kleuren zijn per direct te zien in de showroom van Scooterspot Amsterdam, als eerste in Nederland.

De Vespa LXV komt in navolging van de Etna kleur van 2012, in 2013 als exclusieve lichtgele Siena kleur beschikbaar. De lichtgele Vespa LXV Siena wordt een Limited Edition waarvan er slechts 450 stuks naar Nederland gaan komen. Rijkelijk uitgerust en voorzien van een eco-lederen zadel, interieur op kleur (lichtgeel), achterklapdrager en windscherm. Uiteraard heeft Scooterspot direct een flinke bestelling geplaatst bij de importeur. De nieuwe Vespa LXV Siena Limited Edition wordt direct af fabriek uitgeleverd. Vanwege de beperkte beschikbaarheid en het exclusieve karakter van de nieuwe lichtgele Vespa LXV, adviseren wij u een pre-order te plaatsen.

De Vespa LX Touring komt einde maart beschikbaar in de nieuwe exclusieve kleur Grigio Apuano (parelmoer grijs). Standaard wordt de Vespa LX Touring Grigio Apuano geleverd met een luxe zadel, een transparant laag windscherm, een interieur op kleur en een verchoomde voordrager en achterdrager. Plaats direct een pre-order, zodat u als eerste de nieuwe Vespa Touring uitgeleverd krijgt. Plaats uw pre-order of lees meer over de nieuwe Vespa kleur...►

02-03-2013 Nieuwe Nimoto Elektrische scooters brochure

Nu beschikbaar als PDF bestand. Download de nieuwe brochure...

01-03-2013 Profiteer nu van de unieke Nimoto inruilpremie

Nimoto elektrische scooters heeft tot 31 maart 2013 een unieke actie:
Ruil nu je oude benzine scooter in bij Scooterspot Amsterdam en je krijgt gegarandeerd € 1.000,- terug voor je scooter!

Voor de voorwaarden van de actie klikt u op de volgende link: Voorwaarden Nimoto Inruilpremie.
Foto

11-10-2012 Vespa 946 - In 2013 in productie


Lees meer op de Officiële Vespa 946 website

19-07-2012 Facelift Vespa LX en Vespa S 2012

Met de introductie van twee nieuwe kleuren in het Vespa assortiment hebben de uitvinders van de scooter hun twee topmodellen een facelift gegeven.

Vespa LX 2012

De Vespa LX heeft vanaf nu een iets aangepaste grill aan de voorzijde. De grill is nu meer schildvormig in plaats van de volledig ronde grill die het model sierde tot 2011.

Een andere aanpassing is dat de rubbermat van de voetplaat bedrukt is met het Vespa logo wat nog meer identiteit aan het klassieke scootermerk geeft. De nieuwe kleur waarin de LX te verkrijgen is heet Verde (groen in het Italiaans) en komt als vervangende kleur voor de Celeste (ijsblauw) uitvoering.


Vespa S 2012


Bij het sportieve model uit Pontedera; de Vespa S zijn er dit jaar meer optische veranderingen te zien dan bij de LX. We hebben alle nieuwe eigenschappen daarom even op een rijtje gezet:
 

 • De teller unit is vanaf nu uitgevoerd in het matzwart waar hij voorheen chroomkleurig was.
 • Het gehele middengedeelte van de het voorschild is langer geworden en de grill die daar in verwerkt zit is nu glanszwart in plaats van chroomkleurig.
 • Op het voorspatbord sierde voorheen een chroomkleurige neusdruppel en deze is nu ook in het glanszwart gemonteerd.
 • Een andere aanpassing op de Vespa S die wij zeer op prijs stellen is dat vanaf nu alle kleurvarianten van matzwarte velgen zijn voorzien. Voor heen was dit enkel weggelegd voor het sportieve model: de Vespa S Sport.
 • Net als bij de LX is de rubber mat op de voetplaat nu voorzien van het prestigieuze Vespa logo.

De Vespa S Sport is dit jaar niet meer in de succesvolle kleur Grigio Titanio te verkrijgen maar Vespa speelt mooi op de mode in door dit model nu in de kleur Nero Abisso uit te brengen. Vorig jaar was de S sport al een hardloper maar dit jaar verwachten wij er nog meer van!

 

03-04-2012 Nieuwe Vespa 2012 Brochure

Download direct de nieuwe brochures

http://www.scooterspot.nl/download_vespa_2012_brochure

03-04-2012 Vespa Collectie 2012

Foto

Ja, daar zijn ze dan. Vespa introduceert een aantal wel heel vette Vespa's in 2012.

Laten we beginnen met de mat-zwarte Vespa S Sport. In navolging van het succes van de mat-grijze Vespa S sport, die het in 2011 fantastisch gedaan heeft, zal de mat-zwarte Vespa S Sport ook een kas-kraker worden.

Lees meer...

 

31-12-2011 De nieuwe Vespa Limited Edition LXV modeljaar 2012

Foto

Tijdens de EICMA motorbeurs in Milaan introduceerde Vespa tevens een nieuwe uitvoering van de Vespa LXV. Dit maal in een zeer mooie kleur bruin. Hopelijk komt ook dit model als snor-variant naar Nederland in 2012.

10-10-2011 Gelanceerd op de EICMA in Milaan, de nieuwe Vespa concept

Foto

Het absolute top-model is een concept-design Vespa. Binnen de wandelgangen van het Piaggio hoofdkantoor in Italie zijn de roddels gestart, dat deze blikvanger weleens beschikbaar zal kunnen komen voor het verstrijken van 2012.

01-10-2011 Piaggio Vespa concept scooter op de EICMA in Milaan

02-02-2011 BMW Mini scooter| Meer