Kan ik veilig een scooter online bestellen?

Via de bestelmodule kun je eenvoudig een scooter naar keuze bestellen. Onze website voldoet aan de hedendaagse beveiligingsnormen geldend voor webshops. Betaling is mogelijk door middel van iDEAL. Zorg ervoor dat uiterlijk twee dagen voor aflevering de volledige aanschafprijs inclusief BTW op onze rekening is bijgeschreven. Voor meer informatie verwijs ik je naar onze algemene voorwaarden. Je kunt deze eenvoudig bovenaan de website in de button-balk vinden.

Helm verplicht?

Uitsluitend bij bromscooters met gele kentekenaanduiding is een helm verplicht. Bromscooters van Santini bereiken een snelheid van 45 - 50 km per uur. Bij snorscooters geldt geen helmplicht. Snorscooters hebben een blauwe kentekenaanduiding en bereiken een snelheid van 25 - 30 km per uur. Je mag ook uit veiligheidsoverweging een helm dragen tijdens het besturen van een snorscooter. 

Hoe onderhoud ik mijn scooter?
Een 4-takt scooter gebruikt een zogenaamd carter (oliereservoir) zodat een oliepompje er voor zorgt dat de motor gesmeerd en gekoeld wordt. Het oliepeil dient regelmatig te worden bekeken aan de hand van de peilstok aan de rechteronderkant van de scooter. Zorg ervoor dat je de scooter horizontaal op de hoge standaard plaatst, en draai vervolgens de peilstok uit het motorblok. Nu veeg je met een stukje keukenpapier de peilstok schoon. Draai nu de peilstok terug in de motor en daarna er weer uit. Het oliepeil dient nu in het dunnere gedeelte onderaan de peilstok zichtbaar te zijn, minimaal halverwege dit dunne gedeelte, dus absoluut niet over het dikkere ronde gedeelte. Is dit niet het geval dan kun je 10W-40W olie bijvullen door middel van een trechtertje door de vulopening waar je zojuist hebt gepeild. Houdt daarbij rekening dat er slechts 0.8 liter olie in totaal in het motorblok aanwezig is, dus wees voorzichtig met teveel olie. Te veel olie zorgt voor lekkende pakkingen en defecten aan lagers e.d. Heb je per ongeluk teveel olie bijgevuld, dan dien je de olie eruit te laten lopen door de stop onder het motorblok los te draaien. Gebruik daarbij een opvangbak. Draai nu de stop weer terug (inclusief filtertje dat meekwam) en vul het carter met voldoende olie. Het oliepeil van je scooter is zo belangrijk dat het de levensduur van je scooter voor 90% bepaalt, peil daarom bij elke tankbeurt is ons advies. 

4-takt scooter moet ik onderhoud plegen?

Dit is een indicatie welk onderhoud er bij een bepaalde kilometerstand moet plaatsvinden om je scooter in optimale conditie te houden. Uiteraard kunnen de kilometerstanden afwijken omdat nu eenmaal niet elke scooter dezelfde belasting te verwerken krijgt. kilometer onderhoud 1000 olie vervangen, daarna elke 3000 kilometer 3000/ 5000 kleppen stellen, bougie wisselen en luchtfilter, carburateur reinigen 7000/ 10000 aandrijfriem vervangen en luchtfilter reinigen.

Krijg ik garantie op mijn scooter?

Je krijgt 1 jaar of 2 jaar garantie van de importeur op de motorische onderdelen. Indien je een beroep wilt doen op je garantie kun je contact opnemen met Scooterspot. Gebruik hiervoor het contactformulier op de website.

Kan ik bij Scooterspot mijn scooter verzekeren?

Ja, dat kan. Scooterspot levert de Nationale bromfiets verzekering van ENRA verzekeringen. Wij bieden een goede all-risk of wa-verzekering aan tegen een lage prijs. Kijk wel even op de pagina beveiliging en sloten. De verzekeraar vereist minimaal een slot uit de categorie ART-3 klasse. Diverse sloten zijn direct op de website te vinden en te bestellen.