Garantie

Let op: op scooters is een beperkte garantie van maximaal 2 tot 3 jaar van toepassing. Bij sommige merken is 1 of 2 jaar extra garantie aan te schaffen.

Dagelijks krijgen wij bij Scooterspot de vraag wat er globaal wel of niet onder garantie valt. Dit is per merk enorm verschillend, maar over het algemeen is het vrij eenvoudig:
Wel garantie
Fabricage -en constructiefouten vallen binnen de fabrieksgarantie.
De garantie verschilt per onderdeel. Op het frame wordt minimaal 2 jaar garantie geven en op de accu maar 1 maand.
De garantie is tevens beperkt tot een maximumaantal kilometers. Meestal 6.000 kilometer. De importeur/fabrikant geeft alleen garantie als de scooter door een officiële dealer op tijd is onderhouden, volgens een strikt onderhoudsschema.
Scooterspot dient voor jou een garantieclaim in op het moment dat een defect binnen de voorwaarden valt van de importeur.

Geen garantie
Alle draaiende en onderdelen die slijten vallen buiten de fabrieksgarantie.
Denk hierbij aan: remmen, banden, kabels, aandrijving (v-snaar, rollen, geleiders), bougies, luchtfilters, olie -en benzinefilters, olie en smeermiddelen, vocht verdrijvende vetten en sprays, isolerend tape, poetsmiddelen en schoonmaakmiddelen. Ook valt bijna alle elektronica en alle verlichting (lampjes) buiten de garantie.

Ophalen en bezorgen
Het ophalen van een scooter of het terugbezorgen valt altijd buiten de garantie! Bij alle merken.

Arbeid en materiaal
Garantie is vaak beperkt tot het materiaal/onderdeel. De arbeidstijd die nodig is om het materiaal/onderdeel te vervangen wordt beperkt of in zijn geheel niet vergoed!

Conclusie:
Als je de garantie bepalingen per merk bekijkt, zijn er maar heel weinig delen die onder de garantievoorwaarden vallen. Het meeste van de onderdelen slijt door gebruik of door invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld door vocht ontstaat roest of een storing aan elektrische onderdelen. Door wrijving ontstaat slijtage.
Helaas gaan kapotte onderdelen vaak niet om fabricage of constructiefouten. Het komt vaker dat een scooter niet op tijd of correct onderhouden wordt. Daarnaast slijten onderdelen en wordt een scooter abnormaal gebruikt of gebeurt er een ongeluk waardoor onderdelen kapotgaan.

Tip: Lees de garantievoorwaarden van jouw scooter en onderhoud je scooter op tijd om ongeplande reparaties te voorkomen. Er valt weinig onder garantie, ga er daarom vanuit dat een reparatie geld kost.


 


| Meer