Accu scooter

Accu benzine scooter
Alle gangbare nieuwe scooters zijn voorzien van een accu. De accu wordt gebruikt om je scooter elektrisch te starten. Zonder accu of met een slechte accu start je scooter niet.
Let op: op een accu zit vaak een beperkte fabrieksgarantie van 1 maand. De importeur kan namelijk niet zien hoe je met jouw accu omgaat. Misschien heb je wel het contact wel aan laten staan.  Als je contact aan staat, loopt ook je accu leeg.
Bij een benzine scooter kost een accu gemiddeld € 40,-

Hoe zorg ik dat mijn accu in een goede conditie blijft?
Door regelmatig te rijden en niet alleen maar korte stukjes, dan onderhoud je de accu. Tijdens het rijden laadt je accu namelijk vanzelf op.

Alarm
Ook als je scooter op alarm staat, heeft je alarm een beetje stroom nodig om te werken en raakt na verloop van tijd je accu leeg. Als je accu te leeg is, kan de accu niet meer goed bijladen en moet vervangen worden.
Je scooter een paar dagen op alarm gaat meestal nog wel maar een week tot enkele weken niet.

Mijn scooter staat een tijd stil
Haal je accu eruit en zet je accu op een intelligente lader. Dat soort lader ontlaadt en laadt de accu.
In de volksmond soms druppellader genoemd. De ene lader is de andere lader niet. Sommige laders, laden steeds kleine hoeveelheden bij. Ook als de accu al helemaal vol is blijft de oplader doorgaan.
Kies daarom voor een kwalitatief hoogwaardige lader. Die niet alleen oplaadt maar ook ontlaadt en automatisch de juiste instelling kiest voor jouw accu.
Tip: bij Scooterspot zijn intelligente laders te koop. Bij sommige scooters kunnen wij een aansluiting inbouwen onder je zadel in de helmbak. Als je een stopcontact hebt, bijv. in de garage, kun je direct de lader aansluiten. Zo hoef je niet steeds de accu te demonteren / monteren.

Accu elektrische scooter
Als je accu een langere tijd niet opgeladen wordt, kan de accu stuk gaan. Ook als je langere tijd niet rijdt met je elektrische scooter. De accu moet dan vervangen worden.
Bij een elektrische scooter kost een accu al snel meer dan € 500,-
Neem daarom altijd goed de handleiding van je elektrische scooter door. Daarin staat precies beschreven wat je moet doen om de accu van je elektrische scooter in topconditie te houden.