Nieuwe wetgeving voor Snorscooters vanaf 8 april 2019

Wat gebeurt er?
Vanaf 8 april voert de Gemeente van Amsterdam een wijziging door. Dit betekent dat snorscooters niet meer mogen rijden op bepaalde drukke fietspaden binnen de ring A10. De snorscooter wordt verwezen naar de rijbaan en hanteert op de aangegeven locatie dezelfde regels als een bromfiets (geel kenteken).  

Waar moet ik rekening mee houden?
Buiten gemarkeerde plaatsen blijft de situatie ongewijzigd. Er zijn nog steeds gebieden waar je zonder helm op het fietspad mag rijden. Deze onduidelijkheid is misschien ook wel een reden om alle snorscooters te ontmoedigen Amsterdam te betreden.

Waarom lijkt het zo onduidelijk?
Buiten de gemarkeerde plaatsen blijft de situatie ongewijzigd en dit zorgt voor veel onduidelijkheid. Wettelijk gezien is het totaalverbod op snorscooters niet mogelijk. De Gemeente heeft de kans gekregen een proefperiode te starten om alleen op niet al te drukke fietspaden de snorscooter te verwijzen naar de rijbaan.
Door middel van de toegevoegde foto proberen wij jou te informeren over de actuele wijzigingen die plaats vindt vanaf 8 april. Op de foto is te zien waar je wel/niet mag rijden.

Naar welke foto moet ik kijken?
Er gaan meerdere kaarten rond. Ook Gemeente Amsterdam communiceert met kaarten waarop lijkt dat je binnen de hele ring a10 een helm moet dragen. Dit is niet het geval!

De 1e foto geeft weer wat de juiste aanpassing is. Op alle niet gemarkeerde (grijze) wegen blijft de situatie ongewijzigd. 

Groene lijn: Hier blijf je zoals voorheen rijden op het fietspad zónder helm.
 
Blauwe lijn:
Betreft een fietspad met rijbaan ernaast, hier moet je een helm op en op de rijbaan! 

Rode lijn: Afgesloten voor snorfietsen.
De 2e foto (vanuit de Gemeente) lijkt weer te geven dat je nergens binnen de ring A10 zonder helm mag rijden, behalve op de blauwe lijn. Dit is foute informatie.Voor meer vragen en/of informatie kun je contact opnemen via mail of telefoon. Je kunt natuurlijk ook langs komen bij ons op de Pilotenstraat 15!


| Meer